SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



Aktivnosti SVPR ZET Zagreb

Stav pregovaračkog odbora o prijedlogu izmjena TKU

Nakon što je pregovarački Odbor poslodavca predstavio prijedlog Uprave ZG holdinga o umanjenju prava radnika iz TKU, (prijedlog ste mogli pročitati u prošlom biltenu) 01 kolovoza 2012. g. održan je sastanak pregovaračkog odbora sindikata koji djeluju u Zagrebačkom holdingu.

Stav pregovaračkog odbora sindikata je: „Pregovarački odbor sindikata koji djeluju u Zagrebačkom holdingu d.o.o. smatra Vaš prijedlog izmjene Protokola o kolektivnim pregovorima u kojem tražite proširenje predmeta pregovora iz članka 2 neprihvatljivim.

Naš stav je da se za 2012 više ne može pregovarati s obzirom da smo zašli već u mjesec kolovoz, a poučeni iskustvom pregovora o Dodatku IV TKU i problemima koji su nastali zbog proteka vremena od početka pregovora do početka primjene Dodatka IV. što je izazvalo čitav niz problema i nepotrebnih sudskih sporova. Ako nam je svima u interesu dobrobit naše tvrtke i svih nas, smatramo da je potrebno pregovore za 2012. Sporazumno zaključiti ili potpisati Dodatak V TKU u kojem se osnovica za plaću utvrđuje u visini 2.884,87 kn bruto za koeficijent poslova 1.00 s primjenom od 01. Siječnja 2012.g. i cijenom sata rada za 174 sata mjesečno od 16.58 kuna bruto.
Ostajemo otvoreni za sve Vaše prijedloge i pregovore za 2013. Godinu.“
Izvorni tekst s potpisima pregovaračkog Odbora sindikata možete pogledati na oglasnim pločama i na stranici sindikata .

Poziv radnicima!
Imajući u vidu da je došlo do izmjena u Zakonu o radu, gdje se govori o reprezentativnosti sindikata, gdje sindikati sa malim brojem članova nemaju više značaj na sindikalnoj sceni, niti imaju moć zastupanja članova kod poslodavca, pozivaju se svi radnici u ZET-u da se učlane ili vrate u reprezentativne sindikate u ZET-u kako bi ojačali poziciju sindikata u ovom vrlo teškom i odgovornom vremenu. Vrijeme pred nama je možda i najteže u smislu zaštite prava radnika i jednostavno nemamo vremena a ni pravo biti neodgovorni. Samo o nama zavisi budućnost ZET-a, zadržavanja i sigurnost radnih mjesta i ostvarenih prava s naslova rada.

Sindikalne usluge:
Osigurali smo nabavku školskih knjiga u knjižarama Školske knjige na šest rata za sve radnike ZET-a. Kupovni bon možete preuzeti u tajništvu.
Snižena je cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia-osiguranje na 70 kn i na osnovu toga su stigle nove iskaznice za sve koji su do sada potpisali ugovor. Mole se svi radnici koji imaju ugovore da dođu u tajništvo sindikata i podignu novu iskaznicu. Za sva eventualna nerazumijevanja dodatne informacije u tajništvu kod preuzimanja iskaznica. Sva prava su kao i u HZZO plus lijekovi s“B“ liste koji nisu na dopunskom HZZO-a
-Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 2000 kn može vraćati u 4 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice možete nabaviti u sindikatu po puno povoljnijoj cijeni od cijena koje su u prodaji u navedenim destinacijama, te su u prodaji i karte za djecu po posebno prihvatljivoj cijeni.
-Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.
-Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona (doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“) za članove sindikata iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.
-Osiguran je veliki izbor kupaćih kostima i drugih artikala po povoljnoj cijeni. Članovi sindikata imaju popust.
-Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj - Sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.
-Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.
-BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale;
-Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate;
-Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate;
-čna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
-Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta;
-Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata;
-Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10%;
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata;
-potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon