Službena odjeća
Nakon što je sindikat vozača i prometnih radnika uputio zahtjev za poboljšanje kvalitete službene odjeće, 10. 05. 2012. g. održan je sastanak predsjedništva sindikata sa izvršnim direktorom za promet Miličevićem i šeficom nabave Boženom Cvek.

Stav sindikat je da  službena odjeća posebice ljetne hlače, košulje i cipele( zimske i ljetnje) nije primjerene  kvalitetom ni dizajnom. Postignut je dogovor da se ne naručuje više spomenuta nekvalitetna odjeća, te da se pristupi izmjeni „Pravilnika o službenoj odjeći“ u kojem bi se znatno poboljšali uvjeti nabave, vodeći računa prije svega o kvaliteti ali i o samom izgledu i trendu nošenja. Očekujemo da se cijeli postupak promjene službene odjeće ubrza kako bi se u što kraćem roku realizirao zahtjev sindikata.
 
Razlika regresa
Sindikat vozača i prometnih radnika očekuje odgovor od Uprave ZET-a o isplati razlike regresa za radnike, članove sindikata koji su koristili godišnji odmor do 28 04 2011.g.  U koliko isti ne dobijemo uskoro, pripremljene su punomoći za tužbu i biti će pokretani pojedinačni sudski sporovi za ostvarenje prava s tog naslova. Pokušavamo dogovorom  bez uvećanja troškova ostvariti navedeno pravo i očekujemo od Uprave da prihvate prijedlog sindikata. Zahtjev sindikata je od Uprave podružnice  proslijeđen u pravnu službu ZET-a i još nekoliko dana smo spremni čekati odgovor i ukoliko isti ne bude pozitivan pokrenuti ćemo sudske sporove.  Uskoro obavijest o načinu ostvarenja.
 
Parkirne crte na okretištu Črnomerec
Na zahtjev sindikata vozača i prometnih radnika na okretištu Črnomerec iscrtane su središnje parkirne crte, no ostaju neriješena pitanja produljenja voznih vremena i promjena zona koje nisu u skladu s stvarnim stanjem na trasi linije. Postavljeno je novo šire ogledalo na stajalištu tramvaja st. Dom Stjepan Radić nakon što je što je sindikat dao primjedbu da je prošlo bilo usko i nepregledno.
 
Usvojene izmjene semaforske faze na križanju Draškovićeve i Branimirove
U srijedu 16. 05. 2012. Komisija za tehnički prijem je usvojila izmjene trajanja semaforske faze na križanju Draškovićeve i Branimirove ulica, nakon što su predstavnici našeg sindikata dali zadovoljavajuću ocjenu povećanja duljine trajanja faze za prolaz linije osam. I.O. AP V. Gorica je održao sastanak u centru te dao primjedbe na pojedine službe, što je i usvojeno te iste idu u primjenu, osim službe 12 koja je u fazi rješavanja i uskoro bi trebala i služba 12 biti napravljena u suglasju s prijedlogom predstavnika sindikata.
 
IO TP Trešnjevka
17 05 2012 u testirnici ispod ambulante s početkom u 12 i 30 sati održan je sasstanak IO TP Trešnjevka. Izvješće sa sastanka objavit ćemo naknadno.
 
Sindikalne sportske igre
I ove godine u povodu godišnjice sindikata vozača i prometnih radnika biti će održane sindikalne sportske igre.
Igre će se održati 06 i 07 lipnja 2012. na igralištu ZET-a  na Savici a biti će zastupljeni nogomet, stolni tenis, povlačenje užeta, bela, šah, bacanje kugle, trčanje u vrećama i pikado za žene i muškarce. Zainteresirani za bilo koji sport mogu se prijaviti kod predsjednika podružnice ili u tajništvo sindikata. Godišnjicu proslave će uveličati i sindikati iz srodnih gradova koji su članovi Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske te prometna policija. Poziva se članstvo da se odazove u što većem broju i provedu ugodno popodne s obitelji a i zaigraju na igralištu ZET-a a u večernjim satima 07.06. je nakon podjela priznanja najboljima osiguran domjenak i glazba za sve članove sindikata i članove obitelji.   Više o satnici i sadržaju sindikalnih športskih igara možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima.

Rehabilitacija i ljetovanje
Vrši se upis zainteresiranih za rehabilitaciju u Veloj Luci . Termini su od 14 do 29 srpnja i od 29 srpnja do 12 kolovoza a cijena je ista kao i prošle godine. Također imamo povoljnu ponudu za ljetovanje u Biogradu na moru. Destinacija je apartmanska, te polupansionska. Sve informacije možete dobiti u tajništvu. Cijene su vrlo povoljne.