Nastavak pregovora s poslodavcem vezano za izračun osnovice plaće za 2012. godinu
Nakon zaprimljenog poziva od strane poslodavca, 09.05.2012 nastavljeni su pregovori između Pregovaračkog odbora sindikata i Pregovaračkog odbora poslodavca za izračun osnovice plaće za 2012.g.

Pregovarački odbor poslodavca pokušava ustrajati na umanjenju prava iz TKU, te prikazujući izuzetno teško stanje u ZG  Holdingu pokušava svim silama osporavati prava. Uprava ZG Holdinga je u cilju smanjenja troškova pripremila zbrinjavanje za 430 radnika do kraja godine,kao tehnološki višak u ZG Holdingu.
Sindikati ne pristaju na umanjenje bilo kojeg prava, jer imajući u vidu porast cijena i znatan pad standarda radnika u ZG Holdingu nema opravdanosti za bilo koje umanjenje, te se traži racionalizacija u poslovanju i veća odgovornost svih koji ne mogu sprovesti aktivnosti u tom cilju.

Iz predstavljenog prijedloga u pregovorima biti će izuzetno teško sačuvati radna mjesta i prava iz tog naslova i samo zajedno možemo zaštiti svakog člana sindikata.
Nije vrijeme za neozbiljnost na sindikalnoj sceni i sitne interese pojedinaca, nego prilika da se dokaže snaga i moć  sindikata u pripremi pravih sindikalnih vrijednosti pred ulazak Hrvatske u EU.

Isplata razlike regresa za članove koji su GO koristili do 28.04.2011.
Sindikat vozača i prometnih radnika očekuje odgovor od Uprave ZET-a o isplati razlike regresa za radnike, članove sindikata koji su koristili godišnji odmor do 28 04 2011.g. 
Ukoliko isti ne dobijemo uskoro, pripremljene su punomoći za tužbu i biti će pokretani pojedinačni sudski sporovi za ostvarenje prava s tog naslova. Pokušavamo dogovorom  bez uvećanja troškova ostvariti navedeno pravo i očekujemo od Uprave da prihvate prijedlog sindikata. Uskoro obavijest o načinu ostvarenja.

Sastanak s rukovoditeljicom financijskih poslova u vezi provedbe Sporazuma i Evidenciji radnog vremena
Na tragu realizacije „Sporazuma“ koji je ovaj sindikat ugovorio sa Upravom ZET-a, održan je sastanak predstavnika Sindikata sa rukovoditeljicom financijskih poslova na kojem je upozoreno na nedosljedno provođenje sporazuma u cijelosti.
Nakon sastanka upućen je dopis svim rukovoditeljima da se „sporazum“ mora primjenjivati i da svaki radnik koji radi u sustavu smjenskog rada mora imati više slobodnih dana za broj blagdana ili neradnih dana u mjesecu. Sindikat će tražiti da se retroaktivno isplati ili omogući slobodan dan svima koji su radili na Blagdan u prvom i četvrtom mjesecu, te očekujemo odgovor komisije za tumačenje Kolektivnog ugovora da li se i Uskrs obračunava po istom principu. Ovo je kapitalno ostvarenje ovog sindikata i veliki dobitak za svakog radnika koji radi u sustavu smjena i nećemo odustati od njega ni po koju cijenu, sve dok se ne bude primjenjivao u cijelosti.

Sastanci IO
Sa održanog sastanka IO TP Dubrava i godišnje izvješće možete pročitati na oglasnoj ploči i na web stranici sindikata.
Sastanak IO TP Trešnjevka će biti održan 17 05 2012 u testirnici ispod ambulante s početkom u 12 i 30

Odluka o slanju članova na oporavak ili rehabilitaciju
Donesena je odluka o slanju članova na oporavak ili rehabilitaciju. Mole se članovi sindikata koji su narušenog zdravlja ili nisu navedenu pogodnost koristili u zadnjih pet godina da zamolbe predaju kod predsjednika IO ili u tajništvu sindikata najkasnije  do 01. Svibnja 2012.g. kako bi iste bile odobrene. Sindikat svakom od članova kojima je odobrena rehabilitacija u V. Lošinju ili V. Luci, te toplicama nakon povratka isplaćuje 1 300 kn uz potvrdu o ostvarenoj destinaciji.

Vrši se upis zainteresiranih za rehabilitaciju u V.luci . Termini su od 14 do 29 srpnja i od 29 srpnja do 12 kolovoza a cijena je ista kao i prošle godine. Također imamo povoljnu ponudu za ljetovanje u Biogradu na moru. Destinacija je apartmanska, te polupansionska. Sve informacije možete dobiti u tajništvu. Cijene su vrlo povoljne.

Sindikalne obavijesti:
-Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 2000 kn može vraćati u 4 obroka Dinamika upisa i isplate je ostala ista. Karte za Tuheljske i Stubičke toplice možete nabaviti u sindikatu po puno povoljnijoj cijeni od cijena koje su u prodaji u navedenim destinacijama, te su u prodaji i karte za djecu po posebno prihvatljivoj cijeni.
-Isporuka piletine danas u 12 i 30 na remizi.
-Dopunsko zdravstveno osiguranje za sve radnike ZET-a po cijeni 77 kn, sa istim pravima kao i dopunsko HZZO + lijekovi B kojih nema na popisu dopunskog HZZO-a.
-Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“)  za članove sindikata  iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena  vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.
-Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj - Sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca  na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.
-Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.
-BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale;
-Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate;
-Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate;
-Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
-Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta;
-Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata;
-Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10%;
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata;

Ppotvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.