Nastavlja se aktivnost Sindikata vozača i prometnih radnika u traženju sigurnije budućnosti ZET-a a samim time i zaštita radnih mjesta i prava radnika iz tog naslova. Svjesni smo da je poslovanje ZGH svakim danom sve lošije, što unosi nemir i nesigurnost kod radnika podružnice ZET-a, koji opravdano izražavaju bojazan za svoje radno mjesto i pravo iz tog naslova.

Nepoduzimanjem aktivnosti u racionalizaciji poslovanja, boljoj produktivnosti i reorganizaciji podružnice ZET-a i ZGH u cjelini dovodi nam se upitnost isplate plaća( koje svakim mjesecom sve više kasne) i drugih materijalnih prava sukladno TKU.
Neprihvatljivo nam je da nitko ne snosi odgovornost za učinjene promašaje i ne učinjene a potrebite aktivnosti u poboljšanju poslovanja. Sindikat vozača i prometnih radnika čini sve kako bi se ovakvo neodrživo stanje promijenilo i u tom nastojanju tražimo potporu svih političkih stranaka. Iste upoznajemo sa problemima i tražimo da inzistiraju na odgovornosti svih koji su nas doveli u ovako teško stanje i tako ugrozili egzistenciju radnika ZGH i ZET-a.  Uz očekivanu potporu stranaka moramo poboljšati sigurnost vozača, kontrolora i svih drugih radnika ZET-a na njihovom radnom mjestu,te kontrolorima ishodovati veće ovlasti u pregledu i kontroli karata. U cilju ostvarenja navedenog 19.03. dogovoren je sastanak sa kandidatkinjom za gradonačelnika ispred HDZ-a Margaretom Mađerić. Sastanak će biti održan u prostorijama Sindikata vozača i prometnih radnika.

Neshvatljivo je da nitko ne snosi odgovornost zbog  nesposobnosti u organizaciji prijevoza putnika. Tako više od mjesec dana ne radi skretnica na trgu bana J. Jelačića, autobus izađe u promet bez ijednog validatora, zone nisu usklađene sa stvarnim stanjem promjena, te se i dalje traži odgovornost vozača i kontrolnog osoblja na anonimne i neosnovane prijave putnika. Ništa nije učinjeno da se olakša pregled karata na ulazu u autobuse ZET-a i ništa se ne poduzima u zaštiti prometnog osoblja od napada putnika. Moramo poduzeti sve kako bi navedene i druge probleme što žurnije riješili kako bi prometnom osoblju i drugim radnicima ZET-a, osigurali nesmetano i sigurno obavljanje svakodnevnog posla.

Održan je sastanak IO TP Dubrava gdje su izloženi problemi s kojima se susreću vozači i drugi radnici u pogonu. Na sastanku su uz predstavnike IO TPD i članove sindikata bili nazočni izvršni direktori Miličević i Uglik, rukovoditelji Kočet i Zrnčić, šefovi Jakić i Poljak, te Nikolić i Jelić. Opširnije na stranici i na oglasnoj ploči Sindikata.

Sastanak Upravnog vijeća Sindikata vozača i prometnih radnika je zakazan za četvrtak 14. Ožujka 2013. u 12 sati u sindikalnoj prostoriji ispod ambulante.
Ponovljen  je dopis predsjedniku Uprave ZGH Ivi Čoviću u kojem Sindikat traži da se isti očituje iz kojih razloga radnicima ZET-a koji su to pravo stekli, nije isplaćen regres i kada će Uprava osigurati isplatu regresa. Očekujemo odgovor kako bi mogli poduzeti aktivnosti u pravcu ostvarenja navedenog prava.

U organizaciji šahovskog kluba i pokroviteljstvom Sindikata 23.03 održati će se tradicionalni šahovski turnir.

Sindikalna ponuda

-I ove godine osigurali smo povoljno odmor i rehabilitaciju u V luci. Termini su od 15-29 srpnja i od 29 do 11 kolovoza. Uvjeti su isti kao i prošle godine.
-Isporuka piletine i suhomesnatih proizvoda 20.03 u 12:30 sati
-Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.
-Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.
-Svojim članovima, uz jednu kupljenu kartu za kupanje u Tuheljskim toplicama (60 kn) sindikat poklanja još jednu. Za djecu članova sindikata, sindikat snosi 50% cijene koštanja karte koje već imaju umanjenu cijenu koštanja.
-Inter cars – održavanje i popravak, te servisi vozila vrlo povoljno i na više rata. Održavanje vozila se vrši u više servisa, te se jamči kvaliteta izvedenih radova.
-Snižena je cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia-osiguranje na 70 kn i na osnovu toga su stigle nove iskaznice za sve koji su do sada potpisali ugovor. Mole se svi radnici koji imaju ugovore da dođu u tajništvo sindikata i podignu novu iskaznicu. Za sva eventualna nerazumijevanja dodatne informacije u tajništvu kod preuzimanja iskaznica. Sva prava su kao i u HZZO plus lijekovi s“B“ liste koji nisu na dopunskom HZZO-a
-Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 2000 kn može vraćati u 4 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom. Karte za
Tuheljske i Stubičke toplice možete nabaviti u sindikatu po puno povoljnijoj cijeni od cijena koje su u prodaji u navedenim destinacijama, te su u prodaji i karte za djecu po posebno prihvatljivoj cijeni.
-Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.
-Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“)  za članove sindikata  iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena  vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.
-Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj Sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca  na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.
-Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.
-BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale;
-Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate;
-Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate;
-čna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
-Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta;
-Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata;
-Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10%;
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata;
-potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516