Aktivnosti 15-01-2015

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET Zagreb uputio je izvršnom direktoru ZH Holding d.o.o. podružnica ZET Stjepanu Tokiću zahtjev za očitovanjem vezano za prijedlog korekcije voznog reda za Službena kola Bistra koji glasi:

SLUŽBENA KOLA BISTRA
 
Obrazloženje prijedloga :

Ukinuti Službena kola Zaprešić te prilagoditi noćnu liniju 172 da ima spoj sa linijama 116 i Službenim kolima Bistra, dakle pomaknuti noćni 172 radni dan i subota umjesto 03:15 sati u 03:10 sati , a nedjeljom umjesto 04:15 sati u 04:10 sati, radi spoja sa Službenim kolima Bistra i linijom 116.

1.    Službena kola Bistra kao i nekada da kreću iz Bistre radni dan i subotom u 03:05 sati, nedjeljom u 04:05 sati uz obaveznu napomenu u toplomjeru noćnoj liniji 172 i liniji 116 te Službenim kolima Bistra da se obavezno pridržavaju spoja.
Polazak Službenih kola Bistra iz garaže uskladiti prema potrebi tj kao nekada u 01.30 sati.

2.    Službena kola Bistra se produžuje na spoj Savska – Jukićeva.

Dopis direktoru Tokiću donosimo u cijelosti:

Poštovani.

Molim Vas da se pismeno očitujete na zahtjev Sindikata vozača i prometnih radnika koji je već duže vremena tema razgovora, te u kojoj je fazi realizacija istog, a radi se o Službenom autobusu iz Bistre, gdje smo Vam iznijeli naš prijedlog koji uz malo dobre volje i bez dodatnih troškova može biti realiziran na zadovoljstvo svih.  
U očekivanju Vašeg pismenog očitovanja i nastavku suradnje srdačno Vas pozdravljam.
Predsjednik sindikata
Anto Jelić
u.z. Robert Nikolić

*****************************************************************

Dopis izvršnom direktoru g. Stjepanu Tokiću u vezi izmjena voznih redova i umanjenja dvokratnih službi:

Poštovani.

Budući imamo saznanja da je u izradi novi vozni red u kojem su umanjene ukupno 4 dvokratne službe, što nije na tragu dogovora Uprave i Sindikata vozača i prometnih radnika sa sastanka održanog 17.12.2014.g. te nas ni najmanje takvo smanjenje ne zadovoljava. Očekujemo nastavno dogovoru umanjenje najmanje  4 dvokratne službe po svakom tramvajskom pogonu čime bi se minimalnom udovoljilo zahtjevu Sindikata, kako bi na taj način zadržali visok nivo poštivanja obiju strana. Od Vas tražimo pravovaljanu reakciju u cilju zadovoljavajućeg smanjenja broja dvokratnih službi bi se stvorili uvjeti za nastavak kvalitetne suradnje od interesa za obje strane i ZET-a u cijelosti.

U očekivanju Vašeg pismenog očitovanja i nastavku suradnje srdačno Vas pozdravljam.
Predsjednik sindikata
Anto Jelić

*****************************************************************

Dopis voditeljici podružnice g-đi LJubi Žgela u vezi kalendar-blokova za evidentiranje službi:

Poštovana!
   
Budući  ove godine prometnom osoblju nisu podijeljeni kalendar-blokići za evidentiranje službi koje su dugi niz godina postojanja ZET-a dobivali, molimo Vas da žurno reagirate i osigurate iste.
U Vašem razumijevanju i daljnjoj suradnji bilježimo se s poštovanjem !
Predsjednik sindikata
Anto Jelić
u.z. Robert Nikolić

**************************************************************

Dopis izvršnom direktoru Siniši Ugliku:

Poštovani.

Molimo Vas da se pismeno očitujete o zahtjevima Sindikata vozača i prometnih radnika koje Vam već duži period postavljamo (naljepnice za staklo vozačke kabine na NT2200, zatvaranje prozorića za prodaju karata na tramvaju 2100, ugradnja lajsni protiv propuha na KT-4 kolima, skretnica u Zapruđu nakon završetka radova zakajlana, kontrola pruge radi sigurnosti na križanju Draškovićeva za Branimirovu itd.), a ponovili smo ih na zadnjem sastanku Uprave i Sindikata vozača i prometnih radnika 17.12.2014.g. ali za sada nema konkretnog rješavanja niti pismenog očitovanja o istim.
Od Vas očekujemo pravovaljanu reakciju u cilju rješavanja nagomilanih problema i zahtjeva, kako bi se stvorili uvjeti za nastavak kvalitetne suradnje od interesa za obje strane i ZET-a u cijelosti.
U očekivanju Vašeg pismenog očitovanja i nastavku suradnje srdačno Vas pozdravljam.
Predsjednik sindikata
Anto Jelić
u.z. Robert Nikolić