Aktivnosti ZET

Prema saznanju iz Uprave ZGH  uskoro bi trebao biti pokrenut nastavak i dovršenje Nove organizacije sa  katalogom radnih mjesta i pripadajućim koeficijentima.
Pregovori o koeficijentima sukladno Novoj organizaciji i nazivima radnih mjesta je najosjetljiviji dio svakih pregovora i moramo a i stav ovog Sindikata je raspodjela prema težini i odgovornosti posla i nećemo odustati od cilja koji je zacrtan u programu Sindikata vozača i prometnih radnika.

Provodimo  aktivnosti u zaštiti interesa članova Sindikata i drugih radnika ZET-a. Prije svega cilj nam je zaštititi radnika i omogućiti u dogovoru sa Upravom ZET-a svakom radniku da ostane u ZET-u ,sukladno potpisanoj Novoj organizaciji podružnice.

Postignutim dogovorom Sindikata sa Upravom   uspjeli smo  zaustaviti zapošljavanje vozača preko agencije, te smo spremni za daljnje aktivnosti u sprečavanju agencijskog zapošljavanja (i ako zakon to poslodavcu omogućuje) što bi bilo pogubno za interese i sigurnost na radnom mjestu radnika koji  su zaposleni u ZET-u.

Učiniti ćemo sve da bilo koji radnik ne bude tehnološki višak i smatramo da za sve ima mjesta u ZET-u i da se preraspodjelom radnika može svakom osigurati pravo na rad. Iz brojnosti i snage koju ima ovaj Sindikat, znamo da je moralna i svaka druga odgovornost ovog Sindikata daleko najveća, što radnici prepoznaju i sve nam više daju svoje povjerenje pristupanjem u Sindikat vozača i prometnih radnika. Ne želimo „sitničarenjem“ ugroziti veće interese radnika i prioritet nam je da svi zaposleni ostanu raditi i da novo zaposleni budu radnici ZET-a, te kroz Novu organizaciju i katalog radnih mjesta sa pripadajućim koeficijentima plaća bude u skladu sa odgovornosti i težinom posla za svako radno mjesto.

Održani su sastanci IO TP Trešnjevka, IO AP V.Gorica, I.O Ured i kontrola karata te IO Centra. Na istim je ukazano na probleme sa kojima se radnici navedenih poslovnih područja svakodnevno susreću u svom radu. Još uvijek se nije dao obol zaštiti vozača autobusa pri pregledu i kontroli karata putnika, te kontrolora karata. Evidentan je nedostatak vozača autobusa što se reflektira znatnim manjkom ljudstva u Centru. Tražimo punu potporu u zaštiti vozača i kontrolora karata  od strane Uprave i  pravne službe podružnice ZET-a   u bilo kojem sporu koji nastane u svezi pregleda i naplate voznih karata. Svi autobusi u zimskim uvjetima eksploatacije moraju imati gume  sukladno propisima i dostatno grijanje dok tražimo da se pri nižim temperaturama u promet disponiraju NT 2200 koji imaju zadovoljavajuće grijanje. Detaljnije informacije sa navedenih sastanaka možete pročitati na dolje navedenim stranicama i na oglasnim pločama Sindikata

Odlukom Upravnog vijeća Sindikat vozača i prometnih radnika 18.11. 2014 organizira posjet Gradu Vukovaru gdje će se odati pijetet stradalim u obrani grada i aktivno učestvovati u koloni sjećanja.
Polazak je u 3 i 45 iz garaže Podsused a u 4.00 sa okretišta na remizi.
U slučaju spriječenosti bilo koga molimo da se javite u tajništvo Sindikata kako bi zbog velikog interesa omogućili drugom članu odlazak u Vukovar.

  • Isporuka piletine i špeka 19.11
  • Zbog sve većih potreba i pomoći članovima ovog Sindikata donesena je odluka o povećanju pozajmice na 5 000 kn i na otplatu od osam mjeseci.

Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na :
Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz

  • Možete naručiti domaće jabuke jonagold I ajdared . Cijena gajbe od 15 kg je 65 kn.
  • Organizirana je promotivna prodaja sportskih paketa LEGEA (dres,gaće, štucne,radna trenirka, svečana trenirka,kapa, ljetna jakna, zimska jakna i torba ) za 899 kn na deset obroka.
  • Uz člansku iskaznicu Sindikata u svim prodavaonicama“Galeb“ možete ostvariti popust od 10%.
  • Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.
  • Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.
  • Odlukom Upravnog vijeća a zbog sve veće potrebe članstva povećan je iznos pozajmica na 4 000 kn na šest obroka dok je mala pozajmica 1000 kn. Član istu može ostvariti jedanput godišnje a obavijest o vremenu i načinu isplate u tajništvu Sindikata.

  • Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.
  • Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.
  • Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.
  • Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.
  • Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.
  • Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.
  • BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale ;
  • Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate;
  • Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate;
  • Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
  • Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta;
  • Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata

potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.