Nakon što je u rasporedu rada za jesen,za vozače autobusa i tramvaja na vidjelo izašlo niz nelogičnosti na štetu prometnog osoblja održan je sastanak predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika sa vodstvom Centra. Sa strane Sindikata ukazano je na  neozbiljno prihvaćanje izrade voznog reda, voznih vremena i službi. Vodstvu Centra je ukazano na propuste koji su napravljeni a koji znatno utječu na kvalitetu organizacije prijevoza i sigurnost u prometu. Nećemo dopustiti da nečije neznanje ili nesposobnost ugrožava i otežava  i ovako težak posao vozača tramvaja i autobusa. Kratka vozna vremena u autobusnom podsustavu, gdje vozači da bi stigli na odredište na vrijeme moraju voziti brzinama većim od dozvoljeni i nemaju vremena za predviđeni odmor na okretištu, stvaraju nepotrebnu nervozu i dovode u opasnost kako samog vozača i putnike tako i druge sudionike u prometu. Uvođenjem preko pet puta više dvokratnih službi u tramvajskom podsustavu je samo nastavak nekorektnog odnosa prema vozačima jer se istima nije ništa dobilo osim uvođenja „nereda“ u vozni red pri uključivanju voznih jedinica u promet. Zatraženo je rješenje službenih kola za Bistru i rješenje prijevoza vozača od „spoja“ na Jukićevoj do remize Trešnjevka. Očekujemo je da se ove i druge nelogičnosti koje štete kvaliteti organizacije prijevoza i utječu na sigurnost vozača,čim prije otklone. Sa strane Centra  Sindikat je upoznat sa manjkom potrebitih kadrova, što iziskuje prekovremeni rad i remeti redovitost odmora.

Nakon iznijetih problema u Centru u ponedjeljak 8.9. je održan sastanak sa zamjenicom direktora Ljubom Žgelom i direktorom za promet Stjepanom Tokić gdje su isti upoznati sa sastankom u Centru. Dogovoren je sastanak Upravnog vijeća Sindikata sa vodstvom ZET-a.

Od pojedinaca ili interesnih grupa  iz grada i ZGH  pojavio se zahtjev za izdvajanjem održavanja u ZET-u i Zagreparkingu i stvaranje novog d.o.o. koje bi održavalo i servisiralo vozni park ZGH u cijelosti. Sindikat vozača i prometnih radnika smatra ovo nastojanje pojedinaca ili interesnih grupa štetnim po ZET,jer bi izdvajanjem bilo kojeg dijela iz sastava ZET-a ugrozilo osnovnu djelatnost i učiniti ćemo sve da spriječimo ovakve ili druge radnje koje ugrožavaju cjelovitost ZET-a a time i mnoga radna mjesta.  Stav Sindikata je zaštita ZET-a u cijelosti,svako radno mjesto i prava iz tog naslova i od tog nećemo odustati. Daljnje aktivnosti Sindikata moraju dati vidljive pomake u realizaciji opravdanih zahtjeva kako bi zaštitili vozača a i svakog drugog radnika ZET-a na njegovom radnom mjestu. I ako smo svjedoci „peronskih priča“ i raznih dezinformacija koje unose nemir i strah kod radnika, nema razloga za bilo kakvu bojazan i za sve informacije se obratite povjerenicima Sindikata ili pozivom u tajništvo. Tarifni prilog i koeficijenti će biti riješeni pregovorima i svi koji su do sada radili svoj posao kvalitetno i dobro zadržati će koeficijente koje su imali. Zbog dosljednosti u provođenju zacrtanih planova Sindikat vozača i prometnih radnika je sve snažniji i spremniji odgovoriti izazovima koji su pred nama, što su radnici ZET-a prepoznali i sve više nam daju povjerenje u zaštiti njihovih interesa, što je vidljivo iz brojnosti članova Sindikata.

Nakon niza zahtjeva i prijedloga Sindikata vozača i prometnih radnika službena kola za Ivanju reku su  u prometu od 8.9. Rješenje i odgovor iz Centra možete pogledati na web stranici.

Godišnja Skupština USVPRH je zakazana za 13.9 u V. lošinju. Polazak zastupnika je 11. 9 u 14 sati sa trešnjevačke remize. Kotizacija je 100 kn.

Zbog sve većih potreba i pomoći članovima ovog Sindikata donesena je odluka o povećanju pozajmice na 5 000 kn i na otplatu od osam mjeseci.Odluka stupa na snagu u rujnu.

Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na :
Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz

 

Organizirana je promotivna prodaja sportskih paketa LEGEA (dres, gaće, štucne, radna trenirka, svečana trenirka, kapa, ljetna jakna, zimska jakna i torba) za 899 kn na deset obroka.

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Odlukom Upravnog vijeća a zbog sve veće potrebe članstva povećan je iznos pozajmica na 4 000 kn na šest obroka dok je mala pozajmica 1000 kn. Član istu može ostvariti jedanput godišnje a obavijest o vremenu i načinu isplate u tajništvu Sindikata.

Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.

Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata. 

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.