21.8.2014. održan je sastanak predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika i Uprave ZET-a. Predstavnici Uprave su upozoreni da pojedinci  neznanjem ili namjernim izazivanjem nezadovoljstva radnika, posebice vozača tramvaja i autobusa, štete interesima obiju strana. Tako je u prijedlogu za jesenji vozni red za vozače tramvaja nepotrebno povećano broj dvokratnih službi za više od pet puta, bez da ima  opravdan razlog za takovu pojavnost. I ako su dvokratne službe skuplje za poslodavca a znatno utječu na sigurnost i organiziranje prometa, te izazivaju nepotreban nered u prometu nemogućnošću točnog uključivanja u predviđenu trasu, sve to nije smetalo da se pojedinci nepotrebno „iživljavaju“ na prometnom osoblju. Također,nestajanjem velikih poduzeća i drugačijim rasporedom radnih vremena radnika nema vršnih opterećenja,tkzv.“ špica“ a i znatno se povećava nepotreban prazan hod vozila pri dolasku na liniju i povratku u spremište. Sindikati sa Upravom dogovaraju i provode racionalizaciju te smatramo da je smanjivanjem broja voznih jedinica u prometu i slabijom uslugom građana „opasno“ jer ZET svoje poslovanje osigurava u najvećoj mjeri iz proračuna grada. Iz argumenata koje smo iznijeli Upravi vidljivo je opravdanost zahtjeva da se smanji broj dvokratnih službi u tramvajskom i u autobusnom prometu. Također je zatraženo rješenje plaćanje naknade za prodane karte za vozače turističkih autobusa.Na sastanku je ispred Uprave nazočila zamjenica direktora Ljuba Žgela i direktor za promet Stjepan Tokić a ispred Sindikata zamjenik predsjednika za tramvajski podsustav Nikolić o predsjednik Sindikata Jelić.

Održan je sastanak u Centru (22.8.) na kojem su izloženi zahtjevi Sindikata za ukidanjem ili smanjenjem nepotrebnog broja dvokratnih službi te rješenjem službenih kola za Ivanju reku i promjenom trase službenih kola od Šibica koji bi se preusmjerila za Bistru. Također je zatraženo da se  izrada  voznog reda vrati osobi koja je to do sada radila na prilično zadovoljstvo radnika u prometu.

U autobusnom podsustavu i dalje se ne poduzimaju mjere u poboljšanju sigurnosti vozača i ako smo nebrojeno puta upozoravali na nepravilnosti. Očekujemo poduzimanje mjera i odgovornost svi u sustavu upravljanja kako bi sve propuste na štetu vozača (ne poduzimanjem mjera) ispravili ili sveli na najmanju moguću mjeru. Daljnje aktivnosti Sindikata moraju dati vidljive pomake u realizaciji opravdanih zahtjeva kako bi zaštitili vozača a i svakog drugog radnika ZET-a na njegovom radnom mjestu. I ako smo svjedoci „peronskih priča“ i raznih dezinformacija koje unose nemir i strah kod radnika, nema razloga za bilo kakvu bojazan i za sve informacije se obratite povjerenicima Sindikata ili pozivom u tajništvo. Tarifni prilog i koeficijenti će biti riješeni pregovorima i svi koji su do sada radili svoj posao kvalitetno i dobro zadržati će koeficijente koje su imali. Zbog dosljednosti u provođenju zacrtanih planova Sindikat vozača i prometnih radnika je sve snažniji i spremniji odgovoriti izazovima koji su pred nama, što su radnici ZET-a prepoznali i sve više nam daju povjerenje u zaštiti njihovih interesa, što je vidljivo iz brojnosti članova Sindikata.

Održan je sastanak IO TP Trešnjevka na kojem su izneseni problemi koje imaju vozači tramvaja a koji se sporo rješavaju. Izraženo je nezadovoljstvo uvođenjem nepotrebnih dvokratnih službi te se očekuje smanjenje broja istih. Detaljnije sa sastanka možete pročitati na web stranici i na oglasnoj ploči Sindikata.

Molimo sve vozače koji su koristili polo majice kao test probu kvalitete i udobnosti da upišu nedostatke i svoje primjedbe kako bi Sindikat vozača i prometnih radnika imao stav oko izmjene ljetnje službene odjeće.

Zbog sve većih potreba i pomoći članovima ovog Sindikata donesena je odluka o povećanju pozajmice na 5 000 kn i na otplatu od osam mjeseci.Odluka stupa na snagu u rujnu.

Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na :
Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz

 


Organizirana je promotivna prodaja sportskih paketa LEGEA (dres, gaće, štucne, radna trenirka, svečana trenirka, kapa, ljetna jakna, zimska jakna i torba) za 899 kn na deset obroka.

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Odlukom Upravnog vijeća a zbog sve veće potrebe članstva povećan je iznos pozajmica na 4 000 kn na šest obroka dok je mala pozajmica 1000 kn. Član istu može ostvariti jedanput godišnje a obavijest o vremenu i načinu isplate u tajništvu Sindikata.

Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.

Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata. 

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.