Bez obzira na mnogobrojna podmetanja vođa pojedinih sindikata, nastavljamo sa aktivnostima u zaštiti interesa članova ovog Sindikata i svih radnika ZET-a. Ne znamo u čijem je interesu i  kome je potrebno unošenje nemira i straha među radnike,ali znamo da isti nisu na tragu zajedničkih nastojanja  očuvanje prava,te zasigurno „imaju razlog“ takvog postupanja . Tako je u biltenu od 7.8. 2014. napisan tekst  predsjednika sindikata Ante Harnija u kojem ne samo da je   iznesena neistina, nego je komunikacija ispod svake razine, koja  ovom Sindikatu nije prihvatljiva kao oblik različitih mišljenja i stavova. U tekstu stoji da „Sindikat vozača i prometnih radnika zagovara i načelno je prihvati prijedlog koeficijenata“, što je velika laž i pokušaj obmane radnika jer na sastanku koji je održan 31.7. sa Upravom ZET-a, sindikati su dobili prijedlog koeficijenata složenosti radnih mjesta i o njima se na tom sastanku nije razgovaralo. Dobili smo u pisanom obliku predmet  „ savjetovanje o namjeravanoj odluci utvrđivanja koeficijenata složenosti radnih mjesta uz novi katalog radnih mjesta“ na koje se traži očitovanje sindikata. Sindikat vozača i prometnih radnika neće prihvatiti navedeni prijedlog iz razloga što se traži savjetovanje (gdje poslodavac ne mora uvažiti stav Sindikata) nego se o svakoj stavci Kolektivnog ugovora mora pregovarati, pa tako i o prijedlogu koeficijenata složenosti radnih mjesta,koje su sastavni dio istog. No akter tih laži je svojom nevjerodostojnošću od 1200 članova pao na manje od 500 što samo po sebi sve govori. Sindikat vozača i prometnih radnika ostaje dosljedan svojim stavovima i ni jedan radnik koji korektno odradi svoj posao ne treba brinuti za pripadajući koeficijent, dok tražimo  vraćanje koeficijenata onima koji su iskočili iz okvira desete grupe složenosti i onima kojima je isti povećan suprotno odredbama TKU-a. Ne odustajemo od pravednije raspodjele, jer oni koji više  i u težim uvjetima rade trebaju više i da zarade. Neprihvatljivo  je da pojedinci rade na manje odgovornim mjestima a zadržali su  plaće kao  da su direktori,rukovoditelji i sl., te smo načela da se plaća ostvaruje sa naslova pripadajućeg radnog mjesta.  Zbog čvrsti uvjerenja i provođenja zacrtanih planova Sindikat vozača i prometnih radnika je sve snažniji i spremniji odgovoriti izazovima koji su pred nama što radnici ZET-a znaju cijeniti i daju povjerenje ovom Sindikatu, koji  zbog snage i brojnosti može stati u  zaštiti njihovih prava.

Sastanak IO TP Trešnjevka je zakazan za 26.8. u 12 i 30 sati u testirnici ispod ambulante. Poziva se članstvo da dođe na sastanak i aktivnim učešćem doprinese boljem radu IO TPT a time i sindikata u cijelosti.

Zbog sve većih potreba i pomoći članovima Sindikata donesena je odluka da se od devetog mjeseca poveća pozajmica za članove Sindikata vozača i prometnih radnika na 5000 kn uz otplatu na osam obroka.

Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na :
Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz
Facebook GRUPA SVPR ZET- ZAGREB: https://www.facebook.com/profile.php?id=238899822897469&ref=ts&fref=ts

 

Organizirana je promotivna prodaja sportskih paketa LEGEA po cijeni 999 kn (dres, gaće, štucne,radna trenirka, svečana trenirka,kapa, ljetna jakna, zimska jakna i torba) a  za članove  899 kn na deset obroka. Uzorke možete vidjeti u tajništvu.

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Vrlo povoljno ljetovanje u Veloj luci, dvanaest dana 2640 kn puni pansion i ljetovanje u Biogradu te  drugim destinacijama. Uvjete ljetovanja i način plaćanja u tajništvu Sindikata.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Odlukom Upravnog vijeća a zbog sve veće potrebe članstva povećan je iznos pozajmica na 4 000 kn na šest obroka dok je mala pozajmica 1000 kn. Član istu može ostvariti jedanput godišnje a obavijest o vremenu i načinu isplate u tajništvu Sindikata.

Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.

Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.