Dana 13.06.2014.g održana je dvadeset i četvrta godišnja Skupština Sindikata vozača i prometnih radnika . Uz nazočnost gostiju iz političkog i javnog života, te predstavnike sindikata iz gradova u kojima je organiziran prijevoz putnika a isti su članovi Udruge sindikata, predstavnika sindikata policije na Skupštini je bilo nazočno oko 300 članova Sindikata i zastupnika Skupštine. Uz priznanje gostiju koji su odali organiziranosti i brojnosti, te uvažavanje ovog sindikata skup su pozdravili uz predsjednika gradske Skupštine Darinka Kosora, izaslanstvo grada Zagreba, predstavnici političkih stranaka i sindikalni čelnici. Zastupnici Skupštine su podržali izvješća tijela Sindikata i dali punu potporu u nastojanju očuvanja cjelovitosti ZET-a, prava iz TKU-a i očuvanje svakog radnog mjesta, te dostojanstva radnika.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom grada Zagreba Milanom Bandićem koji je održan 18. lipnja u prostorima gradskog poglavarstva, na kojem je gradonačelnik tražio od Sindikata na pristanak smanjenja plaća radnika, u gradskoj Upravi i ZGH,kako je istu donijela Skupština grada u postotku od 5-15 %, danas je nastavljen razgovor sa Upravom ZGH na kojem je ponovljen zahtjev... sukladno odluci Skupštine grada Zagreba o smanjenju plaća za navedeni iznos. Predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika g. Anto Jelić je iznio stav ovog Sindikata " ne pristajemo na umanjenje plaća i drugih prava radnika u bilo kojem iznosu ali smo spremni u ZET-u kroz sistematizaciju i izradu tarifnog priloga sa koeficijentima napraviti određene korekcije koeficijenata za radnike koji su iste povećali od stvaranja TKU-a do danas i vratiti sve koeficijente koji su iskočili iz okvira desete grupe složenosti, dok su svi ostali radnici ostali u zadanim okvirima. Smatramo da možemo doći do ušteda kroz pravedniju raspodjelu( onima koji više rade da i više zarade) i poboljšanjem produktivnosti , te povećanjem prihoda osigurati stabilno poslovanje i stav ovog Sindikata je da nema opravdanosti za navedeni zahtjev o smanjenju plaća. Ne pristajemo i nemamo moralno pravo više smanjivati prava radnika pa i po cijenu otkazivanja TKU-a. S toga tražimo nastavak aktivnosti u cilju stvaranja moderne tvrtke koja može odgovoriti zahtjevima suvremenog poslovanja i koji će osigurati cjelovitost iste uz redovitost isplate plaća i drugih prava iz TKU-a". Nakon iznijetog službenog stava Sindikata vozača i prometnih radnika većina sindikata se složila sa prijedlogom dajući nam punu potporu kao vodećem Sindikatu u ZGH. Očitovanje sindikata koji imaju zajednički stav možete u cijelosti pročitati u biltenu i na oglasnim pločama.

Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na:
Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz

 

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Vrlo povoljno ljetovanje u Veloj luci, dvanaest dana 2640 kn puni pansion i ljetovanje u Biogradu te drugim destinacijama. Uvjete ljetovanja i način plaćanja u tajništvu Sindikata.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.

Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.