Remiza - tramvaj

11.prosinca 2013.g održan je sastanak predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika s zamjenicom direktora ZET-a Ljubom Žgelom, izvršnim direktorom za promet Ivanom Miličević i rukovoditeljem ureda karata Dragom Marić. Na sastanku je postignut dogovor da se zbog povećane prodaje karata vozača i nemogućnosti kupnje istih na blagdan i neradni dan te u dane vikenda, vozači koji imaju potrebu za većim brojem karata iste mogu zadužiti pri redovitom kontrolnom obračunu karata.

Za vozače autobusa je predviđeno zaduženje do 70 a za vozače tramvaja do 50 karata. Sindikat je inzistirao na povećanju sigurnosti vozača autobusa i tramvaja te kontrolora karata, te je u izradi prijedlog postupanja vozača i kontrolora u situaciji kada putnik ne želi platiti kartu ili se ne želi identificirati. Dogovoreni postupak ponašanja biti će obznanjen u vozilima putem pisanog teksta, kako bi se izbjegla ili bar smanjila agresija putnika prema vozačima ili kontrolorima karata. Prijedlog je u pripremi i po dogovoru za sedam dana bi trebao ići na usklađivanje teksta sa Sindikatom.
Na sastanku sa direktorom ZET-a i zamjenikom predsjednika Uprave ZGH Ivanom Tolić, predsjednik Sindikata je upoznao direktora sa neodgovornim ponašanjem pojedinih rukovoditelja i šefova pogona koji nisu u skladu s vremenom i potrebama podružnice. Pojedinci nisu u proteklom periodu ništa napravili osim što su narušili međuljudske odnose u pogonu,(po onoj zavadi pa vladaj), unazadili organizaciju vođenja pogona ,te svojim radom načinili štetu poslovanju pogona a time i podružnice u cijelosti. Stav Sindikata vozača i prometnih radnika je da se isti moraju pod žurno zamijeniti sposobnijim kadrovima koji će biti u mogućnosti podići razinu vođenja pogona a time i ZET-a, kako bi stekli povjerenje građana Zagreba. Uvjereni smo da će nova Uprava ZET-a brzo reagirati na zahtjev Sindikata jer nema vremena za neodlučnost. Korijeniti rezovi su neophodni i potrebni kako bi postigli željenu učinkovitost.

Nakon niza sastanaka i dopisa koji je upućen od strane Sindikata, u odgovoru od 10.12. 2013.g. prihvaćen je zahtjev Sindikata vozača i prometnih radnika da se kontrolorima vrati „realizacija“na pisane prijave putnicima koji su zatečeni bez valjane vozne karte. Ovo je još jedan dokaz rada i zalaganja ovog Sindikata za radnike koji svojim radom doprinose boljem poslovanju podružnice. Dopis i odgovor možete pročitati na oglasnoj ploči i na web stranici Sindikata.

U dogovoru sa Upravom ZET-a i Direktorom URIHA još danas je osigurana izmjera i isprobavanje veličina službene odjeće u Podsusedu i ista kreće u izradu. Nakon toga svi radnici koji koriste službenu odjeću će moći vršiti izmjeru u prostorijama URIHA.

I ove godine pod pokroviteljstvom Sindikata vozača i prometnih radnika održati će se božićni šahovski turnir. Isti će biti 14.12. u 9 sati u testirnici ispod ambulante. Zaljubljenici u šah dođite.

Po izuzetno povoljnoj cijeni domaće mlade patke( 2-2.60 kg) i domaću mladu puricu (3-4.5 kg) po 45.kn/kg . Isporuka je predviđena za 23.12.

Potpisan je novi ugovor sa osiguravajućim društvom „ EUROHERC“ u kojem su potpisani znatno povoljniji uvjeti obveznog osiguranja automobila, kasko osiguranja,tehnički pregled i registraciju na deset obroka obustavom iz plaće ili na drugi način plaćanja. Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka. Dodatne pogodnosti su a) ne obračunava se 3% na obročno plaćanje, b) uz policu AO poklanja se polica zaštite bonusa do tri godine c) poklanja se polica osiguranja za vozača do 500 000 kn. Detaljnije informacije u tajništvu.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 3000 kn može vraćati u 5 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Osigurali smo kupnju karata za Tuheljske toplice po znatno nižim cijenama od redovitih.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.