Glavni kolodvor

26.11.2013 predstavnik Sindikata vozača i prometnih radnika je nazočio prezentaciji konzultantske kuće KPMG na temu „Indikativna analiza ključnih procesa održavanja u podružnici Zagrebački električni tramvaj“ sa preporukom aktivnosti. Podaci i zaključke koje su prezentirali su u najmanju ruku poražavajući, jer se po njihovoj analizi i usporedbi s gradovima koji obavljaju prijevoz u sličnim okolnostima i koji vrše održavanje vozila i objekata predlaže smanjenje za 350-400 radnika u procesu održavanja. Uskoro se očekuje nastavak analiza preostalih djelatnosti u podružnici.

Nakon održanog sastanka sa predstavnicima Uprave ZET-a na kojem je Sindikat vozača i prometnih radnika zahtijevao da se postigne dogovor oko plaćanja realizacije za kontrolore karata, učini dodatni napor kako bi se vozači i kontrolori zaštitili na radnom mjestu, te se povećao broj zaduženih karata kod vozača, isti još nisu realizirani. Očekujemo da se navedeni a i drugi problemi na koje ukazuje Sindikat , riješe pod žurno nakon obavljene primopredaje nove Uprave u ZET-u, koja je u tijeku. Od nove Uprave očekujemo da se poduzmu aktivnosti u rješavanju nagomilanih i nerješavanih problema, da se zaštiti rad od nerada, da se pozornost usmjeri na nositelje posla u podružnici,te da se promijene iz upravljačke strukture oni koji nisu napravili zadovoljavajući pomak u unapređenju kvalitete prijevoza i organizacije u vođenju pogona. Takvi je na žalost priličan broj, te se nadamo da će „svježa krv“ dati pozitivan ton u svim segmentima posla kojeg kao podružnica obavljamo.

27. 11.2013 je održan sastanak predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika s voditeljem URIHA u kojem smo inzistirali na ubrzanju realizacije i izrade zimske službene odjeće, kako bi ista što prije stigla u skladište. Postignut je dogovor sa izvršnim direktorom Ivanom Miličevićem,rukovoditeljicom službe nabave Boženom Cvek i predstavnika URIHA, da se izmjera i isprobavanje službene odjeće organizira po pogonima. Uskoro obavijest o terminima isprobavanja i izmjere službene odjeće za radnike koji to žele zbog promjena ili nekih drugih posebnosti. Natječaj je završen i Uprava ZGH je potpisala sporazum sa URIHOM,te činimo sve da se postupak izrade maksimalno ubrza.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 3000 kn može vraćati u 5 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Osigurali smo kupnju karata za Tuheljske toplice po znatno nižim cijenama od redovitih.

Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“) za članove sindikata iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.

Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj- sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.