Povodom dva teška incindenta koja su se dogodila 18. o3 2o11.g na linijama broj 3 i 37 na kojima su napadnuti vozači od kojih je jedan teško ozlijeđen, Upravno vijeće Sindikata vozača i prometnih radnika odlučilo je aktivirati odluku donesenu 2004g. da se nakon svakog fizičkog napada na vozače i kontrolore tog dana obustavi prometovanje na liniji na kojoj se incident dogodio.

Ovakva odluka je reakcija na blagost Sudstva u kažnjavanju počinitelja ovakvih razbojstva i nezainteranosti građana da prepoznavanjem delikvenata pomognu policiji u njihovom što bržem privođenju.

Ovakve pojave u zadnje vrijeme su uzele maha posebno nakon pojačane kontrole i naplate voznih karata. Iz evidencije "Prometove" Službe kontrole evidentno je da veliki broj putnika ne poštuje ustaljeni red ulaska i izlaska iz vozila, te je također veliki broj onih putnika koji izbjegavaju platiti voznu kartu uz grubo vrijeđanje i omalovažavanje vozača koji uredno rade svoj vrlo odgovoran posao.

Udruga Sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske dala je Vladi i nadležnim ministranstvima zahtjev da se napadi na prometno osoblje tretiraju kao kazneno djelo a ne prekršaj.
Mi sa svoje strane možemo malo učiniti sve dok se problem od društva na počne drugačije tretirati. Apeliramo na nadležne institucije da reagiraju te da se osigura vozačima i kontrolorima da nesmetano obavljaju svoj posao te da njihova ugroženost utječe i na sigurnost svih putnika i ostalih sudionika u prometu. Ovo priopćenje poslano je M edijima, Gradovima suvlasnicima, Nadzornom odboru Drzštva Promet Split, Upravi društva Promet Split, MUP-u te svim ostalim nadležnim institucijama za koje smatramo da mogu utjecati na sigurnost kako vozača, kontrolora i putnika tako i na sve ostale sudionike u prometu.