Izvješće sa sjednice

Sindikat vozača i prometnih radnika Polet Vinkovci održao je 20.11.2015. sjednicu Upravnog vijeća.
Izvješće sa sjednice donosimo u cijelosti.

Izvješće sa sjednice upravnog vijeća održane 20.11.2015. godine

Prisutni članovi UV-a i Nadzorne komisije: Darko Šinjori, Petar Vuić, Niko Mikulić, Mirko Matijašević, Jure Cota, Dario Barišić i Denis Matak.

Predsjednik UV-a Darko Šinjori podnio je izvješće sa prethodne sjednice koje je usvojeno od strane prisutnih.

U daljnjem tijeku sjednice raspravljalo se o pregovaranju članova UV-a sa Upravom vezano za provođenjem odredbi kolektivnog ugovora.

Vezano za kolektivni ugovor i dalje se raspravljalo o problemu ne poštivanja istog, gdje je naglasak stavljen na radno vrijeme, to jest na neplaćanje prekovremenog rada. I dalje smatramo da obračun plaće nije u redu, a osobito za vozače koji rade duže nego je u kolektivnom ugovoru propisano i gdje piše da radni tjedan iznosi 40 sati. Ovaj sindikat će i dalje kroz sindikalne aktivnosti nastojati osigurati poštivanje i punu provedbu kolektivnog ugovora u cijelosti, jer jedino na taj način ćemo doći do ostvarivanja prava koja su propisana zakonom o radu i potpisana kolektivnim ugovorom.

Pod točkom 3. predsjednik UV-a Darko Šinjori predstavio je plan aktivnosti u nadolazećem razdoblju, gdje je naglasak stavljen na problem tehničkog održavanja i ispravnosti autobusa. U vezi toga tražit ćemo i dalje od Uprave društva potpuni angažman odgovornih za tehničku ispravnost autobusa.

Slijedeći i vjerojatno najveći problem koji se pojavljuje u društvu je zapošljavanje. Ovdje se radi u prvom redu o zapošljavanju gosp. Nikole Ilić, prvo u radionici, a zatim premještanju u putnički promet, a što ovaj sindikat smatra neodgovornim ponašanjem i omalovažavanjem ostalih djelatnika, a naročito vozača, te ćemo odgovornost tražiti od direktora društva. Vezano za ovaj problem predsjednik UV-a Darko Šinjori tražit će od mjerodavnih institucija da se istraži ovo zapošljavanje i da se izvrši uvid u diplomu i zvanje gosp. Nikole Ilić, dali on ispunjava uvjete za obavljanje ovako odgovorne funkcije u firmi. U sindikatu smatramo da je ovo zapošljavanje prije svega nemoralno (navedeni je korisnik vojne mirovine koju za „zamrznuo“) s obzirom na toliko broj nezaposlenih u državi, a potom i politikanstvo protiv kojeg se moramo boriti, jer nam ne trebaju podobni nego sposobni ljudi.

Kako se pod točkom četiri nitko nije javio za riječ, sjednica je završila sa radom u 11:00 sati.

Vinkovci, 20. studenog 2015. godine