U četvrtak, u 10,30 sati, održat će se konferencija za medije predstavnika sindikata i zaposlenika Liburnija d.o.o. Zadar, na gradskom kolodvoru, Ante Starčevića 1, (nasuprot Super Konzuma), pod geslom STOP NASILJU NAD VOZAČIMA.

         Prethodno će se održati prosvjed vozača Liburnije u vremenu od 7,30 do 8,00 sa polusatnom blokadom gradskog prometa, u znak protesta protiv nasilja nad vozačima i povodom nedavnog fizičkog napada grupe huligana na vozača gradskog autobusa Liburnije kojom prilikom je ovaj ozlijeđen te se nalazi na bolničkom liječenju, a huligani su napravili i značajnu materijalnu štetu na autobusu.

Prosvjed vozača i polusatna blokada gradskog prometa i press konferencija organizira se zbog učestalih napada na vozače i imovinu Liburnije, pa će predstavnici sindikata i radnika uputiti poruke mjerodavnim državnim tijelima i organima, posebno policiji i pravosuđu da budu znatno rigorozniji u kažnjavanju huligana koji učestalo krše ne samo ljuska i radna prava vozača autobusa nego ugrožavaju i njihovu sigurnost i sigurnost putnika, a bit će zatražena veća i kvalitetnija zaštita vozača.