SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



SINDIKATI TRAŽE IZMJENU ČL.71. TKU-a

Nakon održanog sastanka sedam sindikata ZET-a sa Upravom ZGH, na kojem je dobiveno čvrsto obećanje da se radnicima ZET-a, neće smanjivati prava, nastavljaju se aktivnosti u zaštiti prava radnika.

Ne rješavanjem članka 71, TKU-a postoji ozbiljan problem za 1024. radnika, koji imaju rješenja ne usklađena sa stručnom spremom i za radnike koji rade na određenim poslovima za koja nemaju rješenja.
Unatoč obećanjima, sindikati moraju stvoriti pravnu pretpostavku za sigurnost svakog radnika, jer u problemu bi se moglo naći i oko 175 vozača autobusa koji imaju III stupanj,tj.KV. Problem postoji i moramo ga žurno rješavati.

SASTANAK SEDAM SINDIKATA ZET-a:

27. veljače 2017.g. u sindikalnoj dvorani na Trešnjevci, održan je sastanak sindikata ZET-a ( Sindikat branitelja i radnika- Matijević, Sindikat radnika JGPPRH, Sindikat UVA- Vlašić, Sindikat vozača busa, tramvaja i servisera- Harni, Vozački sindikat- Marić, Vozački strukovni sindikat- Čermak i Sindikat vozača i prometnih radnika-Jelić), uz nazočnost predsjednika Sindikata Zgrebparkinga, Kleinbergera (Povjerenik Novog sindikata Blažević opravdano odsutan) kako bi krajnje ozbiljno pristupili rješavanju problema neusklađenosti organizacije sa TKU-om (grupe složenosti) što se reflektira na status radnika i mogućnost zadržavanja stečenih prava, te  dobivanja rješenja sukladno radnom mjestu na kojem trenutno rade.

U pokušaju primjene Nove organizacije, krajem 2015.g, obje strane su uvidjele niz nelogičnosti i neusklađenosti iste sa grupama složenosti, te bi primjenom iste znatno umanjili koeficijente velikog broja radnika ZET-a i ZGH. Sindikati koji djeluju u ZGH su izradili prijedlog izmjena članka 71. TKU-a, no zbog namjere Uprave ZGH o otkazivanju TKU-a, sindikati nisu išli sa zahtjevom o izmjenama Grupa složenosti.

Nakon dobivenog pravomoćnog sudskog spora Sindikata vozača i prometnih radnika, pozicija sindikata je puno bolja i stvoreni su svi preduvjeti da se krene u rješavanje problema.

Nastavno na tu temu, sedam sindikata ZET-a su, nakon održanog sastanka sa Upravom ZG, istoj poslali usklađeni prijedlog Grupa složenosti sa stvarnim stanjem u ZET-u.
Kako sindikati još nisu  dobili povratnu informaciju, na sastanku od 27.2.2017.g. je donesena odluka da se, prema Upravi ZGH ide sa prijedlogom izmjena čl. 71. kako su ga predložili sindikati. Očekujemo da će Uprava ZGH pristati na prijedlog sindikata, jer je to obostrani interes, te da će se navedeni Prijedlog sindikata implementirati u važeći TKU. Nakon toga bi trebali pristupiti usklađivanju Nove organizacije i primjenu iste. Gore navedeni sindikati ne pričaju „bajke“ i ne obmanjuju radnike ispraznim pričama, nego zajednički rješavaju probleme, od interesa za radnike.

ZAHVALA MILANA MIOČA

U organizaciji Sindikata vozača i prometnih radnika, odrađena je humanitarna akcija prikupljanja pomoći za našeg kolegu, vozača autobusa, Milana Mioča, kojem je izgorjela kuća u cijelosti. Radne kolege, zetovci dobrog srca, su prikupili 25 200, 00 kn, dok je Sindikat vozača i prometnih radnika,Milanu uručio 4 800,00 kn, što ukupno iznosi 30 000, 00 kn. Milan se sa suzama u očima zahvalio radnim kolegama i Sindikatu, koji su mu pomogli da, iznova krene u izgradnju svoga doma. Sindikat se zahvaljuje Stanku Garači, Peji Tadiću i Mirku Markoviću, dispečerima u Podsusedu i na Trešnjevci, koji su dali dodatni napor da ova akcija uspije. Radnici koji nisu imali prigodu učestvovati u akciji mogu to napraviti u tajništvu Sindikata ili na broj računa od Milana, koji se nalazi na stranici Sindikata. HVALA SVIMA !!!

Provjeri,  zašto je Sindikat vozača i prometnih radnika daleko najbrojniji

POLO MAJICE ZA SVE

Nakon što je Sindikat vozača i prometnih radnika, nabavio i osigurao test probu za polo majice i izraženog pozitivnog mišljenja radnika koji su nosili iste, uskoro će svi koji nose službenu odjeću dobiti polo majice. U razgovorima sa Upravom podružnice, osigurana je narudžba i uskoro kreće proizvodnja 3960 polo majica i cca 1000 ljetnih košulja.

Sindikat poziva sve radnike da čim prije probaju veličinske brojeve u skladištu, jer su brojevi uzeti po brojevima košulja, te mogu odstupati od stvarnih potreba. Radnici koji imaju primjedbe na kvalitetu ili nešto drugo neka se jave u Sindikat. Zamjena oštećene odjeće, ne krivnjom radnika, vrši se u dogovoru sa rukovoditeljem pogona.
Sindikat vozača i prometnih radnika je uputio primjedbe na Prijedlog pravilnika o službenoj odjeći, koje možete pročitati na facebook i web stranici Sindikata vozača i prom. radnika.

USKORO DOVRŠETAK PROSTORIJE ZA PARKIRAČE U TS DUBRAVA

Nakon što je Sindikat vozača i prometnih radnika uputio zahtjev za osiguranje prostorije za parkirače i prostorija  je napravljena ali nije dovršena i opremljena, očekujemo završetak radova. Predstavnici Sindikata vozača i prometnih radnika, koji u tramvajskom servisu ima sve više članova, obišli su navedeni prostor i razgovarali sa radnicima.
Upućen je zahtjev da se stave pločice i nabavi ormar, stol i nekoliko stolica, kako bi parkirači napokon imali svoj prostor za odmor i konzumiranje hrane.

U nastavku obilaska tramvajskog servisa i upozorenja od strane radnika, utvrđeno je da se unatoč zahtjevu Sindikata vozača i prometnih radnika nije ništa napravilo u obnovi sanitarnih čvorova i tuš kabina, koje su u razini prošlog stoljeća. Tražimo da se odmah krene u dovršetak prostora za parkirače, te krene renoviranje najmanje dvije tuš kabine i sanitarnih čvorova, koji su u ovakvom stanju opasnost za zdravlje radnika.
Ispred Sindikata bili su nazočni Hamidić, Vidović i predsjednik Jelić .  

SASTANAK SA RADNICIMA ZA U PRIJEVOZU INVALIDA

Predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika Jelić je sa dopredsjednikom za tramvajski podsustav Vidovićem i povjerenikom za prijevoz osoba sa invaliditetom Antonio Mužekom, posjetili su i razgovarali sa radnicima u prijevozu osoba sa invaliditetom.

Radnici su iznijeli probleme s kojima se susreću u obavljanju posla i neadekvatnim prostorom u kojem čekaju nastup na službu. Radnici u pratnji su upozorili na ne zaduživanje službene odjeće (često su u pratnji u civilnoj odjeći), te očekivanje da se kroz Pravilnik o službenoj odjeći i taj problem riješi.Riješeno.
Predsjednik Jelić je obećao zatražiti opremanje prostorije (spuštanje stropa i nabavka klima uređaja), te je nastavno na tu temu upućen zahtjev prema voditeljici podružnice

ZAŠTO SMO SVAKIM DANOM SVE BROJNIJI?

Sindikat vozača i prometnih radnika je prepoznat kod radnika u održavanju i servisima, gdje se problemi nisu rješavali, (samo su davana pusta obećanja) i radnici su shvatili da se njihovi problemi mogu riješiti samo kroz ovaj Sindikat, te postaju članovi.

Rezultati tih prelazaka su vidljivi. Riješen prostor za parkirače, nabavljene krokodilke, dogovoreno rješenje sanitarnih čvorova u TS Dubrava, rješenje grijanja u mehanizaciji i „letećoj ekipi“, rješavanje prostora za vozače osoba sa invaliditetom, službene odjeće za pratitelje i mnoge druge aktivnosti koje provodi ovaj Sindikat. I najvažnije, zaštitili smo umanjene koeficijenata radnicama u kadrovskoj službi (zaustavili primjenu organizacije i obećanje predsjednice Uprave da se neće smanjivati koeficijenti) sve su to radnje koje radnici osjećaju i vide kroz aktivnosti ovog Sindikata.

I na kraju aktivnost za izmjenu čl. 71. koji će biti na tragu sadašnjih prava radnika, a koji samo izmijenjen može jamčiti ista. U koliko navedeni članak ne riješimo imamo veliki problem. Sve   vodi i organizira Sindikat vozača i prometnih radnika uz suradnju navedenih šest sindikata, koji znaju da samo ujedinjeni možemo biti moćni i samo tako možemo polučiti rezultate.

nakon pritiska Sindikata, ugovori za parkirače su riješeni i trebaju biti potpisani

upućen zahtjev za promjenu semaforske regulacije na križanju Republike Austrije – Ilica

PRODAJA: Povoljno kupanje u ST. Toplicama, kupanje u unutarnjim i vanjskim bazenima sa korištenjem saune 35 kn, kupanje, kupanje+sauna + masaža 30 min 80 kn, kupanje i ručak komplet 63 kn.
Korištenje uz člansku iskaznicu.
Kupanje u Tuheljskim za 45kn odrasli i 30 za djecu.
Pregledi i obrada (magnetna) i u poliklinici Drinković, sve za članove jeftinije od 30- 50%.
Poliklinika Doko- pregledi i obrada 30 % jeftinije.
Najveća socijalna davanja za smrt člana, člana obitelji, rođenje djeteta, boravak u bolnici 100 kn po danu, Sindikat snosi 50% od plaćene kazne na radnom mjestu i druge pogodnosti koje ima ovaj Sindikat.
BAMT- Mače od igle do lokomotive na 50 rata za članove,

detaljne informacije u tajništvu na tel. 3651-516 i 517, te na web i facebook stranici

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon