SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



Odgovor predsjednika Sindikata vozača i prometnih radnika g. Ante Jelića na lažne objede Ante Harnija u tjednom biltenu od 07.08.2014.g:


Pozdrav clanovima Sindikata vozaca i prometnih radnika koji rade i nemaju trenutno mogucnosti uzivati u odmoru i jedno pitanje koje je i odgovor na objede koje je iznio Ante Harni u danasnjem tjednom biltenu, koji na sve moguce nacine pokusava spasiti sto je nemoguce, a to je opstanak njega i sindikata kojem je na celu. Da li je moguce da itko povjeruje u njegove gluposti o navodnom pristanku Sindikata vozaca i prometnih radnika na umanjenje koeficijenata radnicima ZET-a a posebice vozacima autobusa i tramvaja? Stav naseg Sindikata je od pocetka krize u drzavi bio jasan, a o svemu mozemo razgovarati, ali o placi NE, i tu sindikalnu politiku dosljedno provodimo! Na sastanku nakon mog izlaganja da radnicima koji svoj posao odrade korektno, a posebice vozacima koji su nosioci rada u ZET-u i ne pomisljamo na bilo kakva umanjenja, i s tim se slozio i direktor Tolic! Ali Sindikat vozaca i prometnih radnika nece odustati od nakane da se vrate place svima koji su sebi povecali iste i koji iskacu iz grupa slozenosti i necemo dopustiti da za istu strucnu spremu neki imaju puno vece koeficijente od vozaca !!! Na kraju svi radnici koji rade korektno svoj posao ne trebaju biti u strahu od bilo kakvih umanjenja, ali trebaju se bojati oni koji imaju vise od zasluzenog i koji su sebi tijekom godina povecavali nezasluzeno koeficijente, dok su vozaci, mehanicari i drugi radnici ostali na dogovorenim koeficijentima! Takoder zastupamo ideju da se placa ostvaruje sa naslova radnog mjesta, a ne po zasluzi! Pa mi i danas imamo direktore, rukovoditelje i druge koji su smijenjeni i nerade vise taj posao, a beru place kao da su direktori. To ce ovaj Sindikat pokusati promijeniti, a necemo sigurno dati bilo sta ma ni mrvicu od vozaca, servisnog mehanicar, elektricara i bilo kojeg drugog radnika koji posteno placu zaradi! Znamo sto radimo i zato sve vise dobijamo povjerenje radnika ZET-a, a ovi lazovi ce polako zatvoriti vrata svog Sindikata!!!


Predsjednik Sindikata vozaca i prometnih radnika Anto Jelic.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon