SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



7.4.2014 u prostorijama ZGH održan je sastanak predstavnika Uprave sa predstavnicima sindikata koji djeluju u ZGH. Kako je Uprav ZGH dala prijedlog nove organizacije sa katalogom radnih mjesta koja se mora usuglasiti sa sindikatima, Uprava je zatražila da se postigne sporazum da reprezentativni sindikati koji djeluju u podružnicama pregovaraju isključivo za svoju podružnicu, što je bio i prijedlog sindikata na nedavnom zajedničkom sastanku.

Sindikati su se složili oko modela i načina pregovaranja oko navedenog prijedloga i traži se pravna forma koju bi obje strane prihvatile,kako bi se počelo pregovarati. Reprezentativni Sindikati podružnice ZET-a očekuju usuglašavanje oko prijedloga nove organizacije i kataloga radnih mjesta za podružnicu imajući saznanja da bi ista na današnjoj gradskoj Skupštini trebala dobiti pravnu osobnost.

Povjerenstvo za odabir bona za Uskrs u sastavu Jelić, Kleimberger,Harni i Bučar je nakon drugog kruga ponuda, nakon identičnih ponuda ŠPAR HRVATSKA I KONZUMA, donijelo odluku da bon bude od KONZUMA iz razloga više prodajnih mjesta i bolje pokrivenosti.

Održana je sjednica Upravnog vijeća Sindikata vozača i prometnih radnika na kojoj su doneseni stavovi Sindikata oko prijedloga nove organizacije i stanju u ZGH i podružnici ZET-a. Donesena je odluka o visini participacije od 1300 kn za članove narušenog zdravlja koji se upućuju po odluci Sindikata na oporavak. Članovi Sindikata mogu podnijeti zamolbe sa potrebitom liječničkom dokumentacijom kod predsjednika IO ili u tajništvu Sindikata najkasnije do 15.svibnja. Odlukom Upravnog vijeća osigurani su uskršnji darovi (šunkice i jaja) za sve članove Sindikata. Podjela će biti 17.4. od ranog jutra pa do kasnih večernjih sati u svim pogonima podružnice. Izvješće sa sastanka Upravnog vijeća u cijelosti možete pročitati na web stranici Sindikata.

Nakon odluke Uprave ZGH o isplati naknade za prijevoz i nejasnog načina isplate istog , Sindikat vozača i prometnih radnika traži da se svim radnicima podružnice isplati u cijelosti naknada predviđena Dodatkom IV TKU-a, dok se razlika od 70 kn treba isplatiti radnicima koji su tražili osiguranje prijevoza kupnjom godišnje karte i nisu dobivali novac za prijevoz od travnja 2011, tj od potpisa Dodatka IV pa sve do izmjena potpisanih u Dodatku V.

Nakon obilaska restorana u Podsusedu i Dubravi vidljivo je da su isti kvalitetno uređeni i pripremljeni za otvaranje te se čeka dolazak sanitarne kontrole koja bi potvrdila potrebite higijenske uvjete i omogućila puštanje u rad restorana.

Zajednički sastanak IO AP i TP Dubrava planiran je za 14.04. u 12 sati u prostorijama iznad tramvajskog servisa u Dubravi. Dolazak članova IO je obvezan a službe će biti prilagođene. Svi predviđeni sastanci su otvorenog tipa i poziva se članstvo da dođe na sastanke i svojim prijedlozima aktivno sudjeluje u radu Sindikata. 

Sastanak IO za ured i kontrolu karata je predviđen za 15.4 2014.

U organizaciji Sindikata vozača i prometnih radnika i ove godine će se održati tradicionalni uskršnji turnir u šahu. Turnir će biti održan 12.4 u testirnici ispod ambulante s početkom u 9.00 sati.

 

Isporuka piletine i suhomesnati proizvoda je 16.4.

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Vrlo povoljno ljetovanje u Veloj luci, dvanaest dana 2640 kn puni pansion i ljetovanje u Biogradu te drugim destinacijama. Uvjete ljetovanja i način plaćanja u tajništvu Sindikata.

Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.

Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 3000 kn može vraćati u 5 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-151.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon